Політика
29 січня 2015
Голова Європарламенту застеріг Грецію від бойкоту санкцій щодо Росії
Голова Європарламенту Мартин Шульц розкритикував новий уряд Греції за відмінну від ЄС позицію щодо Росії. Політик назвав правлячу коаліцію в Афінах "недоброю для країни".
news-image

Голова Європарламенту Мартин Шульц застеріг уряд Греції від зміни політичного курсу щодо Росії. В інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF ввечері у середу, 28 січня, політик з Німеччини заявив, що "з жахом" сприямає відмову Афін від спільної позиції ЄС щодо посилення антиросійських санкцій. На його думку, грецький уряд обраний не для того, щоб бойкотувати штрафні заходи протии Росії. При цьому Шульц зазначив, що у Греції нині зовсім інші клопоти, повідомляє Є! Єдність.інфо. 

Шульц визнав, що "не має жодного бажання вести ідеологічні дебати з урядом, який лише два дні тому отримав свої повноваження". Правлячу коаліцію у Греції, яка складаєтсья з лівих сил та правих популістів, глава Європарламенту назвав "недоброю для країни".

Раніше кабінет міністрів в Афінах розкритикував заяву ЄС про розширення санкцій щодо Росії. Позиція уряду Алексиса Ципрасавикликала незадоволення.

Читайте також: Греція заперечила заяву ЄС щодо російської агресії в Україні

Як відомо, у четвер, 29 січня, відбудеться засідання Ради ЄС у закордонних справах, на якому обговорюватиметься питання посилення санкцій щодо Росії через загострення ситуацій у східній Україні.