Політика
29 січня 2015
Сьогодні Євросоюз може розширити список антиросійських санкцій
Сьогодні, 29 січня, міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу можуть прийняти рішення про розширення списку індивідуальних санкцій по Україні під час позачергового засідання по Україні.
news-image

Згідно з повідомленням, в документі, направленому Європейською зовнішньополітичною службою країнам-членам ЄС, міститься рішення розширити список санкцій, в який раніше були включені імена 132 осіб, у тому числі російських офіційних осіб, представників ДНР і ЛНР, і 28 юридичних осіб, повідомляє Є! Єдність.інфо.

"У світлі погіршення ситуації Рада домовилася розширити обмежувальні заходи проти фізичних та юридичних осіб за погрозу або підрив суверенітету і територіальної цілісності України. Закликаємо ЕЗС та Комісію представити пропозиції для вирішення протягом тижня за додатковими списками", - йдеться в тексті.

У проекті підсумкового документа Рада також закликає служби ЄС провести "подальшу підготовчу роботу за новими обмежувальними заходами".

Читайте також: Вікторія Нуланд: Якщо агресію не вдасться стримати, НАТО має бути напоготові

Варто відзначити, що також міністрам пропонується заявити, що будь-яке пом'якшення позиції ЄС залежатиме від виконання Росією мінських угод. Мова йде про "виведення незаконних та іноземних військових груп, військового обладнання, бійців і найманців, забезпечення безпеки України-російського кордону при постійному моніторингу ОБСЄ, а також дострокових виборів у частинах Донецької та Луганської областей".