Суспільство
21 жовтня 2017
Швейцарія надіслала на Донбас гумдопомогу на суму 150 тис. доларів
Гумдопомога зі Швейцарії допоможе в боротьбі з туберкульозом.
news-image

Відділ гуманітарної допомоги Швейцарського агентства розвитку та співробітництва доправив на схід України гуманітарний вантаж на загальну суму 150 тис доларів., повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, передає «Є!».

До Луганського протитуберкульозного диспансера доправили повний комплект медичного обладнання та необхідних витратних матеріалів.

Спалах захворювань на туберкульоз та ризик розповсюдження хвороби серед населення, яке проживає як на підконтрольних, так і на не підконтрольних уряду України територіях, досі залишається проблемою. Неналежне обладнання лабораторій не дозволяє забезпечити якісне дослідження аналізів та швидку діагностику, що, в свою чергу, дозволяє хворобі прогресувати, – ідеться в повідомленні.

Передбачають, що нове обладнання скоротить діагностику хвороби від двох тижнів до двох днів, що дасть змогу запобігти розповсюдженню захворювання полірезистентного туберкульозу в регіоні і за його межами.

У відомстві підкреслили, що протягом 2016–2017 років уряд Швейцарії передав 720 тонн гуманітарного вантажу загальною вартістю ,45 млн, а також 1635 тонн хімічних реагентів для очищення води, медичне обладнання, лабораторію для раннього виявлення збудників туберкульозу та апарат для визначення вірусу грипу А і вірусу грипу В.