Суспільство
25 жовтня 2017
У Мінохорони здоров'я анонсували надходження вакцин від грипу найближчим часом
Оптимальний час введення вакцини – початок осені (вересень-жовтень), але щеплення можна робити і пізніше.
news-image

У Державного експертного центру перевірили низку препаратів для щеплення від грипу. Вони надійдуть в аптеки найближчим часом.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, пише «Є!».

«На третьому тижні жовтня захворіло понад 140 тисяч осіб. Найчастіше хворіли та потребували медичної допомоги в лікарні діти до 14 років. Найвищий показник захворюваності зареєстровано в Київській області (659,9 на 100 тисяч населення), найменший – у Одеській (152,1 на 100 тисяч населення). Смертей через ускладнення від грипу на звітному тижні не зареєстровано», — повідомили у міністерстві.

У МОЗ зазначили, що оптимальний час введення вакцини – початок осені (вересень-жовтень), але щеплення можна робити і пізніше.

«На сьогодні у Лабораторії з контролю якості медичних імунобіологічних препаратів Державного експертного центру завершено лабораторний контроль зразків препарату ДЖІСІ ФЛЮ/GC FLU, Корея, ІНФЛУЕНЗА ВАКСІН, Китай та ВАКСІГРИП/VAXIGRIP, Франція. Найближчим часом ці вакцини мають з’явитися в аптеках та закладах охорони здоров’я», — ідеться у повідомленні.

У МОЗ додали, що щеплення проти грипу не входять до національного календаря щеплень і не закуповуються за кошти державного бюджету.

«Вони можуть купуватися за кошти місцевих бюджетів чи інших джерел, не заборонених законодавством», — додають у МОЗ.

Читайте також:Як не захворіти на грип та ГРВІ та які вакцини купувати. Поради від МОЗ