Війна
30 січня 2015
Атаки бойовиків - ширма для наступу регулярних частин РФ
Реальні наступальні операції можуть початися зовсім в інших місцях.
news-image

Таку думку висловив на своїй сторінці в соціальній мережі волонтер Юрій Касьянов, інформує Є! Єдність.інфо

(Орфографія і пунктуація автора збережені, – прим. Є l Єдність.інфо). 

Противник обстрілює Щастя. Безладно, але активно. Пропала електрика, місто у пітьмі. На передній лінії йде стрілецький бій. Ситуація напружена на північному фронті - від Станиці Луганській до Трьохізбенка. У районі Бахмутки наші війська стримують натиск по дорозі Луганськ - Лисичанськ. Ворог обстрілює Попасну; намагається стиснути кільце навколо Дебальцеве; пробує взяти Вуглегірськ ... Саме час нанести рішучий удар від Щастя до Дебальцеве. Саме час, тому що вся ця активність ворога - тільки для відводу очей. Навпаки Станиці, Щастя противник давно перейшов до оборони - нарив окопи, бліндажі; залишив мінімум бойовиків, трохи вогневих засобів, і дуже багато боєприпасів. Мета очевидна - скувати наші сили; а постійними атаками в районі Дебальцевського виступу переконати наше командування в тому, що саме тут напрям головного удару. А ще - в районі Донецького аеропорту, і на підступах до Маріуполю. Але це мало схоже на правду.

Начальник генерального штабу запевняє, що ворог не зможе взяти або оточити Дебальцеве. Це так. Очевидно, у противника недостатньо сил на цій ділянці фронту. Ворог посилає своїх солдатів в м'ясорубку. Втрати великі. І це вже визнав Гиркин. Але чи так противник дурний і слабкий, як це здається на перший погляд? .. Аж ніяк.

Читайте також: "Це було пекло!", - бійці розповіли про атаку на Дебальцевському плацдармі (відео)

Реальні наступальні операції можуть початися зовсім в інших місцях. Там, де ворог накопичує сили, знімаючи їх з другорядних ділянок фронту. Удар може бути нанесений на Попасну, Лисичанськ, і звідти, обходячи Артемівськ, - на Слов'янськ / Краматорськ. І одночасно з півдня - через Дзержинськ, Костянтинівку - і теж на Краматорськ.
 
Чи вистачить у противника на це сил? .. - Зустрічне питання: а де сотні танків, бронемашин, артсистем, завезених російським "Воєнторг" на окуповані землі України за час перемир'я? .. Де регулярні підрозділи РФ, які зайшли на нашу територію ?. . Проведіть наступ від Щастя до Дебальцеве, і в утворився котлі уздовж Бахмутськой траси ви виявите десятки, якщо не сотні російських танків, і тисячі російських солдатів.
 

Саме час нанести рішучий удар від Щастя до Дебальцеве. Але де необхідні для цього свіжі бригади та дивізії? .. Де війська прикриття держкордону, без яких вести наступальні операції самовбивчо - Росія відразу почне пряму інтервенцію; російські батальйони перейдуть кордон в районі Красна Талівка; вдарять у тил нашої угрупованню, і розгорнуть наступ на Старобільськ і Новий Айдар ...


Де давно обіцяні реальні кадрові зміни в командуванні? .. Де нові люди і нестандартні ідеї? Де наші полководці? ..
Саме час думати головою.