Світ
15 листопада 2017
Палата представників США схвалила військовий бюджет
Проект оборонного бюджету США на 2018 фінансовий рік передбачає $ 350 млн для України, в тому числі у вигляді летальної зброї.
news-image

У США Палата представників прийняла бюджет військового відомства на 2018 рік, який передбачає допомогу Україні.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на УП.

Документ підтримали 356 законодавців, серед них 127 демократів.

Законопроект про оборону на 2018 фінансовий рік виділяє близько 634 млрд. дол. на основні операції Пентагону і близько 66 млрд. на військові місії в Афганістані, Іраку, Сирії та інших місцях.

За словами прихильників законопроекту, збільшення фінансування передбачає нарощування кількості військ, реактивних винищувачів, кораблів і іншої зброї, необхідної для підтримання бойової готовності військових.

Як відомо, проект оборонного бюджету США на 2018 фінансовий рік передбачає $ 350 млн для України, в тому числі у вигляді летальної зброї.

Також, для протидії російській агресії військовий бюджет на 2018 фінансовий рік передбачає виділення $ 4,6 млрд в межах Європейської ініціативи стримування для підтримки союзників НАТО і посилення оборонного потенціалу США в Європі.

Як тільки законопроект розгляне Сенат, що очікується на цьому тижні, він буде відправлений на підпис президенту Дональду Трампу.

Читайте також:У Парижі представили виставку про сучасних українських воїнів (фото)