Війна
1 лютого 2015
Нацгвардія покинула місто Дебальцеве
В районі Дебальцеве склалася критична ситуація.
news-image

Ворожа піхота підійшла впритул до поки ще контрольованих українськими військовими позицій. Нацгвардія покинула місто, інформує Є! Єдність.інфо.

Про це щойно повідомив в Facebook Тарас Пастух, народний депутат фракції Самопоміч, що воює добровольцем у складі 128-ї гірсько-піхотної бригади ЗСУ.

«Тільки що відбили штурм на базовий табір. Раніше до нього з трудом дострілювала артилерія [бойовиків], сьогодні вже дійшла ворожа піхота. Нацгвардія покинула місто, чим відкрила до нас доступ. По всім блокпостам постійні обстріли і танкові атаки", - повідомив Пастух. 

Нас тут залишають, в той час як інші просто тікають. <...> Підкріплення до нас так і не прибуло. Воно зайшло в АТО, але туди, де воно потрібне, так і не дійшло. Прошу вашої підтримки. Донести до кого можливо критичність ситуації. Я скільки міг, намагався це зробити. Можливо, комусь здавалося, що я занадто панікую, оскільки президент запевнив, що у нього все під контролем. На жаль, я помилився тільки в часі, тому що не міг повірити, що на нас попруть з такою силою, а ми і далі будемо сподіватися на дотримання мінських домовленостей і обговорювати чи потрібно вводити воєнний стан. Я можу відверто заявити, що це дійсно зрада країни всім військовим командуванням».

Нагадаємо, сьогодні радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що бойовики кинули максимум своїх сил на оточення Дебальцевого і створення в районі міста котла.

Читайте також: Бійці про події в Вуглегірську своїми словами (відео)

«Розвідка знає, що бойовики всі свої сили зараз кинули на блокування і оточення Дебальцеве. 95% танків і іншої бронетехніки кинуті ними зараз на Чорнухине та Вуглегірськ. Значить треба бити їм в тили і проводити відволікаючі маневри, поки вони там слабкі!», - написав він на своїй сторінці в facebook.