Події
7 грудня 2017
В Україні знаходяться близько 300 тис. автомобілів на єврономерах
З цієї кількості – 150 тис. автомобілів з порушенням строків перебування в Україні.
news-image

Станом на кінець листопада в Україні знаходяться 294,6 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією. Про це пише «Є!» з посиланням на 112.

150 тис. автомобілів на єврономерах перебувають в Україні незаконно.

"Станом на 22 листопада на території України фактично перебуває близько 294,6 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. З цієї кількості – 150 тис. автомобілів з порушенням строків перебування в Україні", - зазначено в статистиці.

З усіх присутніх в Україні авто – 221,5 тис. – ввезено в режимі тимчасового ввезення. З них більше 82,4 тис. перебувають на території України з порушенням термінів. З 73 тис. транспортних засобів, ввезених в режимі транзиту, майже 67,2 тис. авто з порушенням строків перебування.

За даними ДФС, найбільше автомобілів на іноземних номерах ввозяться в Україну з Польщі (72 779 машин), Литви (43 633 машини) і Болгарії (10 804 машини).

Як розповів у коментарі виданню директор департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії ДФС Василь Поїзд, від стягнення штрафів за порушення правила розмитнення бюджет був поповнений на 38 млн грн.

"У разі виявлення порушення митних правил, у тому числі при ввезенні транспортних засобів у режимі тимчасового ввезення або транзиту, складаються протоколи про порушення митних правил. За результатами розгляду справ про порушення митних правил особи притягуються до відповідальності у вигляді штрафу. На даний момент, за результатами розгляду справ, складених з порушень, передбачених статями 470, 481 Митного кодексу України в бюджет вдалося стягнути штрафів на суму 38 млн гривень", - заявив він.

Як раніше повідомлялося, за станом на листопад з початку 2017 року українці зареєструвалипонад 44 тис. вживаних авто.