Події
8 грудня 2017
Україна озвучила свою позицію щодо статусу Єрусалима
Палестинці вважають східну частину Єрусалима своєю територією.
news-image

Статус Єрусалима має бути визначений лише шляхом переговорів та за умов неухильного дотримання відповідних резолюцій Радбезу ООН, заявив Єльченко.

Інформує «Є!», з посиланням на glavcom.ua.

Позиція України щодо Єрусалима полягає в тому, що його статус має бути визначений за результатами переговорного процесу та у відповідності до резолюцій Ради Безпеки ООН.

Про це заявив у п'ятницю під час засідання Радбезу ООН постійний представник України при Організації Володимир Єльченко.

«Україна впевнена в тому, що остаточний статус Єрусалима має бути визначений лише шляхом переговорів та за умов неухильного дотримання відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН», - зауважив представник України.

 Він також закликав міжнародну організацію, в тому числі спеціального координатора ООН з питань близькосхідного мирного врегулювання Ніколая Младенова, а також учасників Близькосхідного квартету «подвоїти зусилля з метою відновлення переговорів та досягнення прогресу в близькосхідному мирному процесі».

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп оголосив про рішення визнати столицею Ізраїлю Єрусалим.

Таке рішення Трампа викликало численні протести по всьому світу. Відтак, на палестинській території, зокрема, палили портрети Трампа, а рух ХАМАС пообіцяв улаштувати 9 грудня «день гніву».

Палестинці вважають східну частину Єрусалима своєю територією. Її армія Ізраїлю відбила у 1967 році і приєднала до решти міста постановою парламенту у 1980 році.

ООН вважає східний Єрусалим окупованою територію, у той час як влада Ізраїлю вважає його своїм.

Читайте також: У Тунісі відбулися протести проти визнання США Єрусалиму столицею Ізраїлю
Читайте також: Захарова заявила, що українська ідея щодо миротворців на Донбасі «веде до зламу» форматів урегулювання конфлікту