Політика
3 лютого 2015
Американська зброя для України призведе до ще більшого розгортання конфлікту та спровокує Путіна
Збройна підтримка України Сполученими Штатами не злякає Росію, а навпаки призведе до ще більшого розгортання конфлікту.
news-image

Про це йдеться у редакційній статті агентства Bloomberg, інформує Є! Єдність. інфо. 

«Американське військове озброєння і допомога Україні не призведуть ні до чого іншого, як до загострення конфлікту Путіним», - пишуть журналісти.

На думку авторів, наміри Вашингтона забезпечити Україну летальною зброєю, найімовірніше, матимуть негативні наслідки. По-перше, зауважують вони, така тактика налаштує українців на те, що «все зробить Америка», а, по-друге, спровокує Росію посилити війну, адже, на її думку, «США та союзники НАТО не ставлять на карту так багато, щоб рухатися далі (у цьому конфлікті - ред.)».

«Суть у тому, що США і союзники не готові воювати з Росією через Україну, а інтересам України явно не послугує ескалація боротьби, яку вона майже напевно програє», - зазначають автори публікації
Читайте також: В проекті бюджету США є пункт про боротьбу з тиском Росії

Вони також вважають, що до того часу, як Америка доставить зброю і проведе необхідні навчання, Путін уже захопить потрібну йому територію України.

Крім того, відзначає редакція, важливим чинником у ситуації з Донбасом є те, що росіяни здебільшого не готові розпочати війну із братами-слов'янами. Натомість збройна підтримка США стане гарним приводом для машини російської пропаганди повести своїх громадян на «праведну» війну проти «американських завойовників».

Читайте також: США можуть надати Україні летальне озброєння - ЗМІ
«Сполучені Штати та союзники повинні ясно дати зрозуміти Україні, що її амбіції щодо НАТО є нереалістичними. Правильно це чи ні, але Північноатлантичний альянс не хоче Україну, а Росія сприйме її членство дуже негативно. Поки це так, США повинні триматися подалі від конфлікту на сході України», - резюмують автори статті.