Події
15 грудня 2017
Центр захисту тварин створять у Києві
Плануються й ефективні інформаційно-освітні кампанії у школах щодо гуманного ставлення до чотирилапих друзів.
news-image

У Києві розпочнуть будівництво Центру захисту тварин європейського зразка та пунктів тимчасового утримання домашніх улюбленців

У четвер, 14 грудня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили міську цільову програму контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних гуманними методами.

Рішення підтримали 76 депутатів, інформує «Є!», з посиланням на glavcom.ua.

Відповідно до програми, у Києві розпочнуть будівництво міського центру захисту тварин європейського зразка та пунктів тимчасового утримання домашніх улюбленців. На реалізацію програми впродовж трьох років пропонується закласти понад 192 мільйони гривень.

«Основне завдання центру – утримання тварин, їхня адаптація та влаштування безпритульних чотирилапих у сім'ї киян. Разом з тим у рамках відповідної програми пропонується впровадити концепцію «Культурний вигул тварин у місті», удосконалити систему контролю за виконанням правил утримання домашніх тварин і продовжити роботу зі стерилізації безпритульних котів та собак», - зазначив депутат Київради Костянтин Яловий.

Важливим пунктом програми буде і просвітницька робота щодо запобігання жорстокому поводженню з тваринами. Плануються й ефективні інформаційно-освітні кампанії у школах щодо гуманного ставлення до чотирилапих друзів.

Схожа міська цільова програма діяла у столиці з 2012 до 2016 року. За цей період було стерилізовано майже 40 тисяч безпритульних тварин, тисячі були виловлені, вакциновані, врятовані та прилаштовані до нових власників.

Читайте також: У Кривому Розі в цирку-шапіто помер лев