Політика
6 лютого 2015
Росія хоче контролювати Донбас, а фінансування скинути на Україну, - Лещенко
Росіяни як найперший крок хочуть, щоб Київ почав виплачувати пенсії та зарплати бюджетникам на окупованих територіях
news-image

Народнийдепутат Сергій Лещенко, перебуваючи в Мюнхені на конференції безпеки, почув розмову колишнього міністра закордонних справ однієї з ядерних держав "великої сімки" та одного з високопосадовців Росії.

З розмови він зробив висновок, що Росія хоче контролювати Донбас, але тягар з фінасування бунтівного регіону синути на Україну, передає Є | Єдність.інфо.

"Росіяни в своїх брехливих виступах озброїлися новим аргументом. Відбиваючись від нападок Заходу про російські війська на Донбасі, вони заперечують їх наявність, посилаючись на... слова начальника генштабу України Муженка", - розповідає Лещенко.

Так, за його словами, росіяни вимагають, щоб Київ визнав "ЛНР/ДНР" та надав їм федеративні права в рамках конституційної реформи, а також почав відбудовувати зруйновані території коштом центрального бюджету.

"Найцікавіше - росіяни як найперший крок хочуть, щоб Київ почав виплачувати пенсії та зарплати бюджетникам на окупованих територіях. "Там кеша залишилося на два тижні!" - волав російський представник. Висновок - свої гроші в чорну діру ЛНР/ДНР режим Путіна вливати не хоче. Мета Росії примітивна: контролювати Донбас будуть вони, а фінансувати його повинні ми з вами коштом українського бюджету", - резюмує депутат.

Нагадаємо, що сьогодні в Мюнхені стартувала 51-ша конференція безпеки. Україна на ній стане центральною темою обговорення.