ООН просить у донорів 41,5 млн дол. для переселенців з Донбасу
В ООН прогнозують збільшення потоку переселенців
news-image

Агентство ООН у справах біженців звернеться до донорів з проханням виділити в 2015 році 41,5 млн дол. для переселенців зі сходу України.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"У відповідь на гуманітарну кризу в Україні, Агентство ООН у справах біженців в понеділок звернеться до донорів із закликом про надання фінансування у розмірі 41,5 млн дол. для задоволення найбільш гострих потреб переселенців в 2015 році", - повідомляє прес-служба УВКБ ООН в Україна.

Співробітники Агентства ООН у справах біженців повідомляють, що збройне протистояння в центральній частині Донецької області протягом двох останніх тижнів призвело до масштабних руйнувань житлового фонду та об'єктів інфраструктури, а також зробило неможливим надання базових послуг.

За інформацією ООН, влада вживає заходів з евакуації мирних жителів із зон конфлікту в міста на півночі Донецької області, які знаходяться під контролем Києва, а також в Харківську область. Одночасно з заходами організованої евакуації, багато цивільних осіб продовжують залишати зону конфлікту власними силами.

Зі збільшенням кількості пошкоджених або знищених житлових об'єктів і цивільної інфраструктури, Агентство ООН у справах біженців прогнозує збільшення кількості осіб, які будуть переміщатися в центральні, південні та західні регіони України, а також в неконтрольовані терористами райони Донецької і Луганської областей.