Світ
7 лютого 2015
У Флориді заарештовано чоловіка, який зловив п'ять алігаторів на вечерю
У місті Дебері на сході штату Флорида поліція заарештувала чоловіка, який мав намір приготувати собі вечерю з м'яса алігаторів.
news-image

Місцевому жителю Річарду Ніксі  вдалося самостійно зловити і умертвити п'ять тварин. Його цікавили головним чином хвости алігаторів, які є основним інгредієнтом цілого ряду страв, відомих у Флориді і популярних серед туристів, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на Runyweb.
З'їсти свою здобич Ніксі збирался під час перегляду по телевізору довгоочікуваної гри з американського футболу. Однак за три години до початку матчу додому до нього прийшла поліція.

"Ніхто не має права полювати на алігаторів у Флориді, якщо тільки він не отримав спеціальної ліцензії на це", - заявив представник природоохоронної комісії штату Грег Уоркман.

Раніше 30-річний Ніксі вже не раз потрапляв у поле зору правоохоронців. Його, зокрема, заарештовували за зберігання наркотиків, зброї та крадіжку зі зломом.

Читайте також: Біля берегів Австралії виловили доісторичне чудовисько, яке має 300 зубів у 25 рядів

М'ясо алігаторів особливо популярно в південній частині США, де і водяться ці тварини. Воно вважається не надто жирним і дуже поживним. Для приготовлення їжи вживають в основному не диких алігаторів, а тварин, вирощених на фермі. Найчастіше їх м'ясо смажать або тушкують, а перед цим часто маринують, щоб відбити специфічний присмак.
Одним із популярних рецептів, зокрема, є густий гострий суп під назвою гумбо, в який нерідко додають шматочки м'яса алігаторів.