Політика
8 лютого 2015
Штайнмаєр: Доля мирного плану щодо України вирішиться через 2-3 дні
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр очікує, що доля мирного плану для України вирішиться найближчими днями.
news-image
”Чи вдасться піти цим шляхом (реалізації мирного плану) - вирішиться впродовж наступних двох-трьох днів”, - сказав Штайнмаєр в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD у суботу ввечері, 7 лютого, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на DW.

За його словами, подальший розвиток подій - у напрямку ескалації або ж у напрямку перемир`я та політичного розв`язання конфлікту – залежить, перш за все, від сторін протистояння. ”Зараз ми насправді на роздоріжжі”, - сказав Штайнмаєр.

Як повідомлялося, під час Мюнхенської конференції з питань безпеки міністр закордонних справ Німеччини зазначив, що з огляду на конфлікт в Україні Європі загрожує новий поділ, та застеріг від ухвалення рішень, які можуть розділити її на десятиліття. Глава зовнішньополітичного відомства закликав Україну та Росію до втілення Мінських домовленостей про припинення вогню. Політик переконаний, що необхідні для цього рішення мають бути ухвалені у Києві та Москві, а не у Берліні чи Парижі.

Сьогодні, 8 лютого, лідери Німеччини, Франції, України та Росії планують провести телефонну розмову, під час якої обговорити спільний документ, який би втілював Мінські домовленості. 

Читайте також: Невідомо, чи зможуть Меркель та Олланд зупинити конфлікт на Донбасі - Могеріні