Світ
9 лютого 2015
Депутат Держдуми РФ просить порушити справи через руйнування радянських пам'ятників в Україні
Він також підтримав ідею викупити за будь-яку ціну радянські пам'ятники і перевезти їх до Росії
news-image

Депутат Держдуми РФ просить порушити справи через руйнування радянських пам'ятників в Україні, пише Є | Єдність.інфо  з посиланням на "Корреспондент".

Генпрокурору Росії Юрію Чайці та голові Слідчого комітету Олександру Бастрикіну надійшло звернення з проханням порушити кримінальні справи проти осіб, які осквернили або зруйнували пам'ятники радянським солдатам в Україні. Автором документа є депутат Держдуми від КПРФ Володимир Безсонов.

"Конфлікт в Україні призвів до масового знищення пам'ятників жертвам Великої Вітчизняної війни, радянським воїнам-визволителям, а також пам'ятників, що становлять спадщину Радянського Союзу ... В даному випадку має місце порушення інтересів Російської Федерації, оскільки зазначені пам'ятники відображають єдине минуле як для України, так і для Російської Федерації", - йдеться в документі.

Безсонов також підтримав ініціативу російського бізнесмена Умара Джабраїлова, який запропонував викупити за будь-яку ціну радянські пам'ятники і перевезти їх до Росії.

Нагадаємо, що в ніч з 7 на 8 лютого у Кривому Розі впали ще три пам'ятника комуністичним діячам - Артему, Феліксу Дзержинському та Карлу Лібкнехту.