Суспільство
9 лютого 2015
За підпал шин під будівлею КМДА міліція затримала 4 осіб
Активісти протестували проти подорожчання вартості проїзду в столичному транспорті.
news-image

На Хрещатику невідомий підпалив шини, які виклали під будівлею КМДА активісти, протестуючи проти подорожчання вартості проїзду в столичному транспорті. Про це на своїй сторінці в соцмережі Fаcebook у понеділок, 9 лютого, написав глава правління КУПР ( Сергій Мельниченко, повідомляє Є | Єдність.інфо.

"Під КМДА горять шини! Кілька десятків активістів організації" Смерч "виклали під будівлею КМДА сині шини від авто з написом 4 грн. Таким чином, за словами самих активістів, вони хотіли показати свій протест проти підвищення цін на метро. Коли шини виклали навпроти входу , підбіг невідомий молодий чоловік, облив шини якоюсь рідиною і підпалив. Під будівлею спалахнуло багаття ", - повідомив Мельниченко.

За його інформацією, до палаючих шин прибігли "кілька десятків людей у камуфляжі".

"Заламавши на землю активістів, почали їх бити. Після цього трьох активістів силою затримали. Однак чоловік, який підпалював шини, залишив місце підпалу. Його ніхто не намагався затримати", - зазначив Мельниченко.
"Активісти категорично стверджують, що про те, що хтось повинен був підпалити шини, їм нічого невідомо, а чоловіка, який скоїв підпал, вони навіть не знають. Їх метою було виключно показати владі своє обурення. А підпалювання шин вони взагалі засуджують і вважають неправильним ", - підкреслив глава правління КУПР.

Мельниченко додав, що одного із затриманих активістів "сильно обпалило вогнем, обгоріла половина обличчя".

Читайте також: Під мерією мітингують проти здорожчання метро

За інформацією ГУ МВС України в Києві, за підпал шин правоохоронці затримали 4 осіб.

"Для дачі пояснень їх відвезли у відділення міліції. Одному з чоловіків викликали медиків, з незначними опіками шкіри його госпіталізували", - повідомили в міліції.
"Вогонь погасили. Біля будівлі київської мерії перебуває близько 30 мітингувальників", - додали в прес-службі.

Як повідомлялося, раніше в Києві через подорожчання проїзду активісти заблокували станцію метро "Хрещатик". У столиці з 7 лютого почали діяти нові тарифи на проїзд у громадському транспорті - киянам потрібно платити вдвічі більше.