Економіка та бізнес
22 березня 2018
В Україні виготовлятимуть електросміттєвози для ЄС
У більшості європейських міст з 2025 року планується повністю заборонити в'їзд легкових і вантажних автомобілів, оснащених дизельними двигунами внутрішнього згоряння.
news-image

Луцький автоскладальний завод №1 автокомпанії "Богдан" уклав контракт з датською компанією BankeElectromotive розробку моделі конструкції і виготовлення вантажівок для збору сміття муніципалітетами міст по всьому Європейському Союзу, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Богдан розраховує виготовити для датчан в 2018 році не менше 15 електричних вантажівок. В цілому потреба BankeElectromotive становить близько 200 автомобілів на рік.

Перший автомобіль виготовлять влітку цьогоріч, повідомила прес-служба української корпорації.

У більшості європейських міст з 2025 року планується повністю заборонити в'їзд легкових і вантажних автомобілів, оснащених дизельними двигунами внутрішнього згоряння. Мова йде не тільки про малі пасажирських авто, але і спецтехніки - весь транспорт повинен бути електричним.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів.

Читайте також:Через десять років біткоїн стане єдиною в світі валютою, - глава Twitter