Війна
10 лютого 2015
Генштаб ЗСУ проводить інспекцію російських військ під Ростовом
Запит на проведення інспекції був направлений російській стороні офіційним каналом зв’язку ОБСЄ
news-image

Інспекційна група Управління верифікації Генштабу ЗС України проводить інспекцію російських військових формувань, що знаходяться в Ростовській області РФ.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на Міноборони.

"У період з 9 по 12 лютого 2015 року інспекційна група Збройних Сил України проводить на території Російської Федерації інспекцію зазначеного району, відповідно до положень Віденського документу 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки. Мета заходу – з’ясування характеру військової діяльності збройних сил Російської Федерації у прикордонних з Україною районах (Ростовська область)", - йдеться в повідомленні.

Проведення інспекції зазначеного району на території Російської Федерації обумовлено масштабною діяльністю її збройних сил у південно-західному регіоні на кордоні з Україною, а також інфільтрацією великої чисельності особового складу, озброєння та військової техніки збройних сил РФ на територію Донецької та Луганської областей, пишуть в Міноборони.

Інспектори, зокрема, мають право в межах району на безперешкодний доступ до військових та інших оборонних об’єктів, військово-морських кораблів і військових літальних апаратів, за виключенням районів або "чутливих" пунктів, доступ до яких зазвичай заборонений або обмежений.

Запит на проведення інспекції був направлений російській стороні офіційним каналом зв’язку ОБСЄ.