Події
11 лютого 2015
"Глава" Криму виключив можливість компенсацій власникам «Укртелекому»
Також Аксьонов не виключив можливості націоналізації інших стратегічно важливих об'єктів Криму.
news-image

"Глава" Криму Сергій Аксьонов не вважає ймовірною можливість будь-яких компенсацій власникам Кримського відділення компанії «Укртелеком» у зв'язку з його націоналізаціей. Про це він повідомив журналістам на брифінгу в Сімферополі, передає Є | Єдність.інфо.

«Жоден з власників, чиє майно було націоналізовано або щодо яких відбувся примусовий викуп, не може надати документи, що підтверджують внесення будь-яких сум до бюджету України або місцевих бюджетів. Ви знаєте, як велася приватизація в Україні - так, що не залишилося нічого. Сьогодні держава справедливо заявляє свої права », - заявив прем'єр.

Він не виключив можливості націоналізації інших стратегічно важливих об'єктів Криму. Зокрема, на питання про долю Керченської стрілочного заводу, рішення про націоналізацію якого було виключено з порядку засідання Державної Ради Криму на сьогодні, В. Аксьонов відповів, що поки його не буде.

Читайте також: Держрада Криму націоналізувала «Укртелеком»
«У нас сьогодні склалася нестандартна ситуація, власники деяких підприємств кинули свої колективи напризволяще, не займаються своїми підприємствами. Більш того, наявність українських власників, які фінансують АТО і підтримують каральну операцію, перешкоджає співпраці з великими російськими підприємствами. Але в Криму саме тієї реприватизації, яку ми розуміємо в цьому сенсі, не буде. Тільки по стратегічним напрямкам можливі аналогічні рішення », - уклав С. Аксьонов.

Як повідомлялося, у ніч на 10 лютого в Криму виник збій у зв'язку, що подається компанією «Укртелеком». Компанія оголосила, що не має можливості надавати послуги зв'язку абонентам на території Криму з причини втручання в роботу ліній зв'язку. Співробітникам «Укртелекому» був заблокований доступ в усі офісні та технологічні приміщення Кримської філії. Сьогодні Державна Рада Криму прийняла рішення про націоналізацію місцевого відділення компанії «Укртелеком».
ДОВІДКА: Восени 2013 власником компанії «Укртелеком» стала група СКМ українського бізнесмена Ріната Ахметова.