Суспільство
18 квітня 2018
Щільність забудови міст багатоповерхівками буде суттєво обмежена
Багатоповерхові будинки створюють величезну купу проблем для жителів, адже нікуди віддати дитину в дитячий сад, ніде прогулятися з друзями, ніде поставити машину, ніде вигуляти собаку тощо.
news-image

Міністерство регіонального розвитку оновить проект державних норм будівництва, в якому буде встановлено максимально допустиму щільність забудови, повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе, інформує «Є!» з посиланням на 1NEWS.

“Надзвичайно високі багатоповерхівки, які примикають одна до одної, відсутність зелених зон, катастрофічна нестача закладів соцінфрастуктури, організованого паркування – це все наслідки недосконалого містобудівного законодавства в Україні”, – йдеться в повідомленні.

За словами заступника, багатоповерхові будинки створюють величезну купу проблем для жителів, адже нікуди віддати дитину в дитячий сад, ніде прогулятися з друзями, ніде поставити машину, ніде вигуляти собаку тощо.

“Сьогодні в чинних містобудівних ДБН відсутні граничні параметри забудови земельних ділянок щодо поверховості, тому вони часто забудовуються на 90%, а то і на всі 100%. Тому в оновленому проекті ДБН з планування і забудови територій ми вводимо максимально допустимий% забудови ділянки, щоб виключити її суцільну забудову на всьому периметрі без благоустрою для жителів “, – додає Л. Парцхаладзе.

Читайте також:Данія дозволить Nord Stream 2 під гарантію транзиту газу через Україну