Політика
27 квітня 2018
Геращенко: Я у ПАРЄ закликала посилити санкції проти Росії, яка зловживає правом вето і блокує всі рішення Радбезу ООН
Геращенко: Безкарність РФ поглиблює гуманітарну катастрофу у Сирії та Україні.
news-image

Перший віце-спікер Верховної Ради, член української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Ірина Геращенко під час обговорення у ПАРЄ ситуації у Сирії закликала посилити санкції проти РФ через зловживання правом вето у Раді Безпеки ООН. Про це Геращенко повідомила у Facebook,  передає «Є!».

Я закликала посилити санкції проти Росії, яка зловживає правом вето, блокує всі рішення Радбезу ООН. Безкарність РФ поглиблює гуманітарну катастрофу в Сирії та Україні. Росія, яка б мала утилізувати хімічну зброю, використовує її проти сирійських дітей. В Україні РФ використовує заборонені Оттавською конвенцією міни і важке озброєння, у Солсбері — хімічну субстанцію "Новачок", — і все це від повної безкарності. Ми зобов'язані посилити санкції проти РФ, яка веде підривну діяльність в ЄС, провокує міграційні кризи і безпекові кризи, — заявила Геращенко.

На її думку, відповідальність за ситуацію у Сирії лежить на всіх міжнародних організаціях і установах, тому що "ми дозволяємо Росії цю безкарність".