Події
2 травня 2018
Україна в ООН закликала РФ негайно звільнити Романа Сущенка і припинити переслідування в Криму
Про це заявив на засіданні Комітету ООН з питань інформації перший секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.
news-image

Україна виступила в ООН з вимогою від РФ негайно звільнити кореспондента Романа Сущенка, припинити переслідування представників медіа і активістів в окупованому Криму, а також покласти край державній пропаганді.

Про це заявив на засіданні Комітету ООН з питань інформації перший секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, повідомляє «Є!» з посиланням на Укрінформ.

“Переслідування українських журналістів – це тактика війни, яку Росія застосовує проти моєї країни. Насамперед, ми вкотре засуджуємо жорстоке переслідування українського журналіста Романа Сущенка в Москві, який був кинутий за грати в 2016 році за сфабрикованими звинуваченнями. Ми вимагаємо від Росії негайного звільнення пана Сущенка”, – заявив Ніколенко.

Він нагадав про тиск на представників ЗМІ та активістів у Криму, які висловлюють переконання, відмінні від позиції окупаційної російської влади на півострові.

Крім того, український дипломат висловив глибоку стурбованість “масштабною кампанією пропаганди та підбурювання ненависті до України та українців, яку проводять російські державні ЗМІ та громадські діячі”.

Читайте також:У Росії Сущенку продовжили арешт на півроку