Події
7 травня 2018
Путін вступив на посаду президента Росії
На виборах, що відбулися 18 березня, Володимир Путін набрав 76,69%.
news-image

Володимир Путін вступив на посаду президента Росії на новий шестирічний термін. Про це повідомляє прес-служба Кремля, передає «Є!» із посиланням на УНН.

“Присягаюся при здійсненні повноважень президента Російської Федерації поважати і охороняти права і свободи людини і громадянина, дотримуватися і захищати Конституцію Російської Федерації, захищати суверенітет і незалежність, безпеку і цілісність держави, вірно служити народу”, — сказав він.

Церемонія почалася з урочистого внесення прапора Росії, штандарту президента, Конституції Росії і знака президента Росії до Андріївської зали великого Кремлівського палацу.

Зазначається, що відповідно до статті 82 Конституції РФ у присутності членів Ради федерації, депутатів Державної думи і суддів Конституційного суду РФ Володимир Путін приніс присягу. Голова Конституційного суду Валерій Зорькін оголосив про вступ Володимира Путіна на посаду Президента Російської Федерації.

Трансляцію церемонії в прямому ефірі вели російські телеканали.

Відразу після інавгурації нинішній кабінет міністрів складає свої повноваження перед главою держави.

На виборах, що відбулися 18 березня, Володимир Путін набрав 76,69%. Явка на виборах склала 67,54% від загальної кількості виборців (73 мільйона 629 тисяч 581 осіб).

Путін обіймав посаду президента у 2000-2008 роках, потім чотири роки очолював уряд, а в 2012-му знову став президентом

Читайте також: Опитування: 82% росіян схвалюють діяльність Путіна