Світ
12 лютого 2015
Нардеп закликав єврейську громаду США допомогти Україні
Фельдман передав Папі Римському запрошення відвідати Україну.
news-image

Президент Українського єврейського комітету, народний депутат Олександр Фельдман звернувся до представників єврейської громади США, яка є найбільшою в світі, із закликом допомогти і підтримати Україну.

Про це говорили на зустрічі з представниками громади у Вашингтоні. За словами депутата, мова йшла, насамперед, про надання допомоги пораненим бійцям АТО, забезпеченні можливості протезування військових за кордоном, надання допомоги в реабілітації мирних жителів, які пережили жахи війни.

Читайте також: Папа Римський каже, що "піде в дім Отця" через два-три роки

Крім того, відбулася зустріч з Айрой Форман, спецпредставником Держдепартаменту США по боротьбі з антисемітизмом, Ніколасом Діном, спеціальний посланник Держдепартаменту з питань Голокосту, конгресменом Еліотом Энгелем.

"Ми звернулися за великою допомогою. І отримали скрізь дуже теплий прийом, відчули високу зацікавленість, побачили, що люди нам щиро співпереживають. Розмова, яка планувалася на зустрічі з підприємцями і бізнесменами, на 40 хвилин, тривала три з половиною години", - розповідає Він.

Про політичну підтримку України українська делегація на чолі з Фельдманом говорили на зустрічі з конгресменами та представниками Держдепартаменту.

Відбулася також зустріч з представником Папи Римського в США кардиналом МакКариком, на якій засновник Київського міжконфесійного форуму запросив Папу Римського приїхати в Україну. Кардинал висловив упевненість, що такий візит обов'язково відбудеться.

Фельдман з 8 по 15 лютого перебуває в США. За словами політика, головна мета поїздки привернути увагу до проблем в Україні у зв'язку з подіями на сході і домовитися про надання всебічної допомоги - як політичної, економічної, так і гуманітарної.

"За ці дні вже відбувся ряд зустрічей з представниками релігійних і благодійних організацій, політиками, конгресменами. Можна відзначити повне розуміння і готовність допомогти Україні в складний для неї час", - зазначив Фельдман.