Політика
13 лютого 2015
Клімкін: Амністії для бойовиків, котрі скоїли злочини проти людства, не буде
Міністр також зазначив, що питання децентралізації влади на Донбасі розглядатимуть тільки в межах конституційної реформи.
news-image

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виключає амністію для бойовиків, котрі скоїли злочини проти людства. Про це він заявив під час години уряду у Верховній Раді, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на Тві.

Відповідаючи на уточнювальне питання про те, чи буде амністовано бойовиків "ДНР" і "ЛНР", він сказав:

"Ні. Будь-які кроки з т. зв. амністії здійснюватимуться тільки в межах закону, який було прийнято в Раді. І амністію не може бути застосовано – це однозначна позиція – щодо тих, хто здійснив злочини проти людства".

Міністр також зазначив, що питання децентралізації влади на Донбасі розглядатимуть тільки в межах конституційної реформи.

Нагадаємо, що 12 лютого в Мінську президент України Петро Порошенко, президент Росії Володимир Путін, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Анґела Меркель після 16 годин переговорів виробили комплекс заходів із врегулювання конфлікту на Донбасі. Документ урешті, підписали контактна група та лідери "ДНР/ЛНР". Також "нормандська четвірка" прийняла спільну декларацію на підтримку цих заходів.

Читайте також: Оприлюднено пункти підписаного в Мінську документа