Україна
14 лютого 2015
Суддя, яка вела справу Луценка: Мене не залякати
Оксана Царевич відповіла на вимогу генпрокурора взяти її під варту.
news-image

Суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич у коментарі "Закон і бізнес" заявила, що якби знала заздалегідь, які випробування її чекають в майбутньому за прийняте в січні 2014-го рішення, то не відмовилася б від нього, передає Є! Єдність.інфо

Нагадаємо, Царевич була однією з суддів, які вели резонансні справи - по Юлії Тимошенко і Юрію Луценку, а також виносили вироки учасникам Автомайдану.

Після зміни політичного режиму в лютому 2014 нові влада ініціювала розслідування по вказаних суддям.

12 лютого новий генпрокурор Віктор Шокін попросив у парламенту дозволу взяти суддів під варту.

Читайте також: Тимошенко пропонує включити Савченко до делегації України в ПАРЄ

Царевич відзначає, що її січневе судове рішення ніким не було оскаржено, включаючи прокуратуру, і вступило в законну силу.

"На мою думку, подання генпрокурора - черговий намір залякати судову гілку влади, змусити мовчати і беззаперечно виконувати побажання процесуального керівника в безпідставно порушеному кримінальному провадженні. Але я не боюся. Цим уявленням мене не залякати", - підкреслила Царевич.

За її словами, публічний характер притягнення судді до кримінальної відповідальності - це безпрецедентний випадок не лише в українській, а й у світовій практиці. "Публічна цькування суддів - не що інше, як спроба пропіаритися", - підкреслила суддя.

За словами Царевич, її не лякає перспектива опинитися підсудною.

"Я готова в суді довести всю абсурдність твердження обвинувачення. Я вірю в справедливий суд, в законність судових рішень, які можуть бути прийняті в моїй ситуації. Адже наш суд - незалежний. І завжди таким буде. І тиском його не залякати", - вважає Царевич.