Війна
14 лютого 2015
«Якщо Мінські угоди дотримуватися не будуть, ми візьмемо Харків», - лідер бойовиків Захарченко
Лідер бойовиків самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко в черговий раз оголосив про те, що війська невизнаної республіки «візьмуть Харків», якщо умови Мінських домовленостей не будуть виконуватися.
news-image

Про це він повідомив на прес-конференції в Донецьку, передає Єдність.інфо з посиланням на "Mykharkov".

«Якщо київська влада не дотримуватиметься Мінських домовленостей та не відведуть свою техніку від наших кордонів, не відпустять наших полонених і продовжать бомбити наші міста, то, зрозуміло, ми не будемо просто стояти і чекати. В першу чергу, ми просто знищимо Дебальцевський котел з українськими солдатами, де на даний момент знаходиться від 6 до 8 тисяч осіб. Потім ми відіб'ємо у противника Маріуполь, а коли це буде зроблено, то ми кинемо всі свої сили на те, щоб взяти Харків », - заявив Захарченко.

Також глава самопроголошеної республіки відзначив, що взяття Харкова в будь-якому випадку відбудеться, оскільки в місті знаходиться багато людей, охочих «звільнитися від окупантів».

«Нас там чекають люди. У нас там багато своїх. Коли треба буде, вони візьмуть зброю і будуть вбивати фашистів», - додав Захарченко.
Читайте також: З 15 лютого спроби українських військових вирватися з Дебальцевської дуги будуть припинятися - Захарченко