Спорт
16 лютого 2015
Лікування Шумахера обійшлося його рідним в 15 мільйонів доларів
Сім'я автогонщика Міхаеля Шумахера не дуже поширюється щодо його стану.
news-image

Відомо, що легендарний гонщик відновлюється після травми в своєму особняку в Швейцарії, пише Єдність.інфо.

Як повідомлялося в грудні, він встає з ліжка, дізнається рідних, але не може розмовляти.

Офіційної інформації про його нинішній стан немає, проте джерело, на яке посилається британське видання Express повідомило, що реабілітація проходить дуже повільно.

"Болісно повільно", як зазначив співрозмовник видання. "Дива на горизонті не видно", - зазначив інсайдер. За його словами, поки що так і немає гарантії того, що Шумахер повернеться до нормального життя.

За інформацією Express, за гонщиком 24 години на добу спостерігає команда медиків. Всього в ній 15 фахівців. Їх консультує професор Жан-Франсуа Пайен, який раніше оперував Шумахера.

Читайте також:Шумахеру прогнозують тривале одужання

Експерт з черепно-мозкових травм у спорті, хірург Пітер Хемлін теж зазначив, що процес відновлення йде повільно. Однак, за його словами, якщо говорити про інших спортсменів, які отримали подібні травми, то всі вони відновлювалися роками. При цьому, зазначає Хемлін, далеко не всі змогли остаточно одужати.

"Найважливіше перші місяці. Поступово, з плином тижнів і місяців, питання виживання змінюється питанням якості життя, - сказав експерт. - Я знаю, що Шумахеру надають всю необхідну підтримку".

На території особняка Шумахера буквально побудували міні-клініку, де гонщик проходить реабілітацію. На створення особливих умов і на медичне обладнання пішло більше 15 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що Міхаель Шумахер отримав серйозну травму під час катання на гірських лижах в Альпах більше року тому. Він упав і вдарився головою, після чого його екстрено доставили в клініку. Близько півроку чемпіон "Формули 1" провів у стані штучної коми. У вересні минулого року Шумахер відправився додому, де за ним крім медиків доглядають дружина і діти.