Суспільство
17 лютого 2015
Нардепи -"безхатьки": Кошелева не живе в оплаченому державою готелі, а у Балоги знайшли розкішну квартиру у Києві
Народні обранці просять гроші у простих українців, проте є далеко не бідними.
news-image

Українські  парламентарі-мільйонери клянчать гроші в платників  податків, коли в країні йде війна. Відомо, що зарплата звичайного народного обранця становить 12 тисяч гривень, також є різноманітні пільги та матеріальна допомога, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на ТСН.

Велику кількість слуг народу можна сміливо назвати мільйонерами, бо вони мають бізнес, не соромляться їздити до Ради на розкішних автівках і обідати в найдорожчих ресторанах. Проте було оприлюднено шокуючий документ - це список нардепів, які попросили в держави гроші на проживання в столиці. Таких нужденних аж 300, кожному бюджет щомісячно компенсує 13 тисяч гривень - це 160 тисяч на рік. Утримання всіх 300 нужденних нардепів  обходиться Україні в  47 мільйонів на рік.
До списку "безхатьків" потрапили прізвища далеко не бідних депутатів:  Дмитро та Михайло Добкіни, Віктор Балога, представник аграрної імперії Аркадій Корнацький, гламурна депутатка в шубі за кілька тисяч долларів Альона Кошелева та син мільярдера Олексія Вадатурського, Андрій Вадатурський.

Читайте також: Кошельова отримала матеріальну допомогу на оренду житла, але їздить по Києву на бордовому Mercedes (фото)

Журналісти вирушили в гості до депутатських готелів, аби побачити, хто насправді шукає собі куток у столиці, а кого просто душить жадібність. Готель "Київ" - саме тут повинні мешкати більшість не місцевих обранців. Проте журналісти змогли знайти лише одного - депутата від Народного Фронту  Ігоря Гузя. Він -один з небагатьох народних обранців, які дійсно проживають в арендованому державою готелі. Каже, що за весь час зустрів тут кілька нардепів.

"Тут живе Парубій. Йому передбачається окрема охорона. Бачив ще Юрія Березу. Більшість з тих грошових мішків я тут не бачив", - заявив депутат.

Закарпатський мільярдер Віктор Іванович Балога володіє кількома санаторіями та маєтками в західній Україні, винаймав на батьківщині замок графа Шемборна. У Києві нардеп орендує житло за рахунок простих українців, коли його сім'я має розкішну квартиру в центрі Києва. У гості до Балоги журналістів не пускають, але підтверджують, що квартиру сім'я придбала ще в 2008 році Народний депутат України Аркадій Корнацький заробив мільярди в аграрному бізнесі, а список нерухомості, яким він володіє, можна вивчати довго, та за логікою Корнацького  грошей багато не буває.

Ще один цікавий екземпляр, якому так необхідні гроші на прихисток у столиці - Андрій Вадатурський, син одного з найбагатших аграріїв України Олексія Вадатурського. Журналістам вдалося з'ясувати, що він теж володіє немалими статками.

Одна з найдорожчих депутаток нової Ради  Альона Кошелева любить розкішний одяг та автівки, але теж не гребує потягнути з бюджету 13 тисяч гривень щомісяця на проживання в готелі, де її навіть не бачили.

"Кошелевої тут немає і не було ніколи. Номер у неї тут є, але вона тут не буває, а тільки гроші з бюджету тягне", - кажуть у готелі.

Нагадаємо, Кошелєва отримала матеріальну допомогу на оренду житла, але їздить Києвом на Mercedes.