Політика
17 лютого 2015
Кернес не вважає Росію агресором
Міський голова Харкова Геннадій Кернес не вважає Росію агресором, а також зазначив, що Аваков хоче його смерті
news-image

Міський голова Харкова Геннадій Кернес не вважає Росію агресором. Про таке він заявив в інтерв'ю "Українській правді", передає Є | Єдність.інфо.

 Одіозний мер виправдовує Кремль тим, що він надав Україні кредит та постачає газ. Зі слів Кернеса, ситуацію сьогодні сильно нагнітають. А в тому, що зробила Росія, ще потрібно розібратись.

"Я говорю з точки зору економічних і соціально-політичних аспектів. Я не говорю з погляду прибутку чи ще чогось. Тому я не можу назвати Росію агресором, я не беру участі у жодних переговорах і не бачу тих даних, які, наприклад, мають правоохоронні органи. Я вважаю, що Росія — не агресор", — сказав міський голова Харкова Геннадій Кернес.

Крім того, Кернес зазначив, що він не задоволений ходом розслідування замаху на своє життя і, фактично, прямо звинувачує міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова в тому, що останній зацікавлений в його смерті.

«Ми візьмемо мої пояснення і мої заяви 2007 років, коли на мене був замах - те ж саме, я писав, що це вигідно Арсену Авакову. Він тоді працював губернатором Харківської області, і все це відбувалося тут. Тому я можу однозначно сказати, що вже багато років виявляється зацікавленість Авакова в тому, щоб мене не було в живих або при владі», - сказав Кернес.
Читайте також: Кримінальну справу щодо Кернеса найближчим часом буде передано до суду

Він переконаний, що останній замах на нього був вигідний Авакову. У цьому контексті харківський голова підкреслив:

«Швидше за все, йому хотіли піднести свідоцтво про мою смерть, щоб він зрадів цьому».