Війна
18 лютого 2015
Сепаратисти зруйнували мені півобласті – Г.Москаль
Губернатор Луганської області вважає, що із сепаратистами вже немає про що домовлятися
news-image

Губернатор Луганщини Геннадій Москаль вважає, що після такої кількості смертей офіційний Київ вже не має морального права вести перемовини з бойовиками. Про це він розповів у бліц-інтерв’ю УНН, передає Є | Єдність.інфо.

Зокрема, Геннадій Москаль повідомив, що після останніх подій у Дебальцевому, його дуже хвилює подальша доля деяких населенних пунктів Луганщини, яких можна було досягти лише по Дебальцевській трасі.

“ "У нас залишилися два селища — Чорнухине і Троїцьке. Ми в’їжджали туди з боку Дебальцевого. Іншого виїзду до цих населених пунктів нема. Я кажу про два населені пункти, які нас дуже хвилюють. Там голови (селищні — ред.) та депутати повтікали. Покинуть наші військові ці два населені пункти (Чорнухине і Троїцьке — ред.) чи залишаться під юрисдикцією нашої області — невідомо", -сказав очільник Луганщини.

Крім того, Генадій Москаль визнає, що наразі на Луганщині існує низка населених пунктів, у яких відсутні органи влади.

"У нас маса населених пунктів, де повне безвладдя. Голови селищних рад, депутати, медики, вчителі, лікарі — всі повтікали. Але хтось же має керувати цими населеними пунктами. Зараз я чекаю, щоб Президент підписав законопроект “Про створення військово-громадянських адміністрацій”. Документ запізно потрапив із парламенту до Адміністрації Президента", - наголосив Москаль.

Губернатор Луганщини зазначає, що не має наміру вести переговори з сепаратистами.

 
"Після всіх обстрілів, що призвели до загибелі мирного населення, за такої кількості зниклих безвісти і взятих в полон, нам немає про що з ними говорити. Сепаратисти фактично зруйнували мені тут півобласті. І я з ними маю домовлятися? Це виключено. Навіть не хочу про це чути", - підкреслив губернатор.