Події
19 лютого 2015
В школі на Чернігівщині вистрілив гранатомет, який приніс як експонат для музею волонтер
В результаті вистрілу загинула завхоз школи
news-image

В селищі Ріпки Чернігівської області 18 лютого близько 17 години пролунав потужний вибух в методичному кабінеті на першому поверсі школи №2, в результаті якого отримали травми три співробітниці навчального закладу: 45-річна бібліотекар, 54-річна вчителька та 34-річна завгосп.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на ДСНС.

Жінки були госпіталізовані в місцеву лікарню, де одна з них незабаром померла.

Дві постраждалі отримали осколкові поранення, які не загрожували життю, а ось завгосп отримала травми, не сумісні з життям. За її життя кілька годин боролися лікарі, але так і не змогли врятувати.

Діти, які під час вибуху перебували в школі в групах продовженого дня, не постраждали і були евакуйовані з будівлі.
На місце події прибули рятувальники і співробітники правоохоронних органів. Вони обгородили школу і з'ясували, що причиною вибуху стало спрацювання ручного протитанкового гранатомета РПГ-18.

Встановлено, що його вдень ​​приніс у навчальний заклад як експонат для музею 53-річний житель райцентру, який у якості волонтера їздив в район проведення АТО в Донецькій області.

Саме звідти він привіз три гранатомети, два з яких відніс в Ріпкинську школу №2 і місцеву гімназію. Один гранатомет у себе вдома залишила журналістка, щоб потім віднести в Чернігівський обласний історичний музей.

Отримавши інформацію, правоохоронці огородили гімназію та вилучили зброю, знайдену в бойовому стані. Паралельно співробітники міліції в Чернігові вилучили останній гранатомет з квартири журналістки.
На даний момент правоохоронці з'ясовують, яким чином зброя могла бути вивезено з району проведення АТО.