Світ
2 липня 2019
Жителі Землі 2 липня зможуть спостерігати повне сонячне затемнення
Українці не матимуть можливості побачити затемнення наживо, однак для нас будуть доступні онлайн-трансляції.
news-image
Сьогодні, 2 липня, жителі Південної Америки зможуть побачити повне сонячне затемнення. Воно розпочнеться о 12:23 за Тихоокеанським часом (о 22:22 за Києвом).

Про це пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Українці не матимуть можливості побачити затемнення наживо, однак для нас будуть доступні онлайн-трансляції.

Наприклад, чилійська обсерваторія Cerro Tololo національного наукового фонду буде показувати це сонячне затемнення в прямому ефірі на сайті музею Сан-Франциско Exploratorium.

Тривалість повного затемнення складе близько чотирьох хвилин. Воно почнеться над Тихим океаном і по діагоналі пройде з Ла-Серени на південь від Буенос-Айреса через Чилі та Аргентину.

Також явище транслюватимуть у прямому ефірі на YouТube-каналіNASA.

Окрім сонячного, цього місяця також можна буде спостерігати часткове місячне затемнення. Воно відбудеться 17 липня о 00:31. Його зможуть споглядати у Європі, Азії (крім північно-східної частини Росії), Південній Америці, Африці, Антарктиді та Австралії. В Україні буде видно початок та завершення місячного затемнення.

Нагадаємо, 27 липня 2018-го відбулося найдовше місячне затемнення століття. Місяць забарвився у червоно-коричневий колір, а в Україні можна було спостерігати майже всі його фази.

Читайте також:Українців визнали найсексуальнішою нацією світу