Світ
12 вересня 2019
Трамп збирається заборонити продаж електронних сигарет у США
З серпня у США зафіксовано шість смертей від використання електронних сигарет, ще у 450 виявлені респіраторні захворювання.
news-image

Президент США Дональд Трамп має намір заборонити продаж електронних сигарет в країні через смертельниі випадки від куріння. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на РБК-Україна.

Повідомляється, що з серпня у США зафіксовано шість смертей від використання електронних сигарет, ще у 450 виявлені респіраторні захворювання. Більшість постраждалих є підлітками. Симптоми враховують утруднення дихання, біль у грудях, захворювання шлунково-кишкового тракту.

Як сказав Дональд Трамп, вейпінг став гігантським бізнесом за дуже короткий час", але влада "не може дозволити людям хворіти і не може підставляти молодь", бо "люди вмирають через вейпи".

За його словами, за заборону вейпінгу взялася перша леді Меланія Трамп. Американський лідер пояснив це тим, що у них є син, за якого дружина дуже переживає.

Міністр охорони здоров'я і соціальних служб США Алекс Азар повідомив, що планується не повністю заборонити продажі, а частково: будуть вилучені курильні суміші з м'ятними і ментоловими ароматами, з ароматом цукерок, жуйки, фруктів, алкоголю.

Нагадаємо, експерти прогнозують подорожчання сигарет в Україні майже в три рази. Федерація роботодавців України звернулася до голови комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики Данилу Гетьманцеву з проханням відкликати законопроект №1210 на доопрацювання для усунення положень, які можуть завдати шкоди економіці.

Як наголошується, законопроект передбачає штрафи за порушення при реєстрації податкових накладних, оподаткування фінансового результату роботи підприємств. Також він може вплинути на 8 млн громадян України, які курять, оскільки законопроект передбачає різке підвищення тютюнового акцизу - приблизно в 2,5 рази.

Читайте також:Вартість пачки сигарет може вирости до 100 гривень вже в 2020 році