Спорт
23 лютого 2015
Експерти назвали причину смерті біатлоністки Якимкиной
21-річна спортсменка, згідно з висновками експертизи, померла від гострої серцевої недостатності.
news-image

Біатлоністка Аліна Якімкіна померла під час 15-кілометрової гонки етапу Кубка Росії в результаті гострої серцевої недостатності. Висновки експертів озвучив міністр з фізичної культури, спорту та молодіжної політики Удмуртії Ігор Краснов.

Разом з тим він не виключив, що після проведення усіх лабораторних досліджень можуть з'явитися додаткові дані про стан 21-річної спортсменки перед смертю.

Краснов також повідомив, що Аліну Якимкину поховають завтра на міському кладовищі Нижнєкамська.

 

"Батьки запланували на завтра похорон. Видали тіло сьогодні в 8 ранку з Тюмені. Я думаю, що всю ніч будуть їхати, щоб у вівторок вранці хоча би бути там, щоб дати можливість рідним і близьким попрощатися," - підкреслив міністр.

Нагадаємо, трагедія сталася вдень 21 лютого. Аліна Якімкіна померла на дистанції під час 15-кілометрової гонки етапу Кубка Росії. Прес-служба Союзу біатлоністів Росії (СБР) повідомила, що у дівчини зупинилось серце. LifeNews вдалося з'ясувати, що Аліна Якімкіна впала за кілька сотень метрів до фінішу. Лікарі вчасно помітили це і прибігли на допомогу, однак виявилися безсилі. Дівчину доставили в медцентр спортивного центру «Перлина Сибіру», але було вже пізно - вона померла.

Читайте також: 21-річна російська біатлоністка померла під час гонки


СК Росії почав перевірку за фактом смерті спортсменки. Як повідомила LifeNews старший помічник керівника СК РФ по Тюменській області Людмила Рослова, слідчий виїхав у Тюменський обласний центр зимових видів спорту «Перлина Сибіру» відразу, як тільки стало відомо про подію.

Вже відомо, що Аліна Якімкіна приїхала в Тюмень на етап Кубка Росії без командного лікаря. Однак колишній лікар збірної Володимир Красильников згадує, як оглядав спортсменку в минулому році, і вже тоді медиків насторожило стан її здоров'я.

Тим часом рідні та близькі біатлоністки Якимкиной зізналися, що шоковані ставленням членів жіночої збірної до трагедії. В ексклюзивному інтерв'ю LifeNews вони розповіли, що ніхто з спортсменок навіть не зупинився, коли їх 21-річна дочка вмирала на трасі.