Війна
23 лютого 2015
В ООН виступили проти контейнерного житла для українських біженців
В ООН в черговий раз говорять про складну гуманітарну ситуацію в Україні і відмовляють від встановлення контейнерів для біженців.
news-image

Агентство у справах біженців вважає недоцільним будівництво контейнерного житла для внутрішньо переміщених осіб, незважаючи на гуманітарну ситуацію в Україні. Про це заявив на засіданні Комітету з питань розвитку Європарламенту представник Агентства ООН у справах біженців Венсан Коштель, передає Є! Єдність.інфо

"Ми - проти контейнерів. Як тільки ви встановлюєте контейнери, ви потім десятками років не можете їх прибрати. Оскільки, коли ви ставите контейнери, ви повинні підключати їх до води, до інших важливих складових", - сказав Коштель.

Також в агентстві ООН відзначили складну гуманітарну ситуацію в Україні у зв'язку з подіями на сході країни і положення внутрішньо переміщених осіб "1 040 000 зареєстрованих внутрішніх переміщених осіб, Але не всі люди реєструються в органах влади", - сказав представник ООН.

Серед причин, по яких реєструються не всі біженці, він назвав небажання чоловіків призовного віку бути призваними на військову службу, а також брак інформації про правила реєстрації.

Коштель зазначив, що лише близько половини біженців готові повернутися на місця постійного проживання після закінчення бойових дій там.

Як раніше повідомлялось раніше, уряд України налаштований вносити зміни до держбюджету, з огляду на брак грошей на переселенців зі сходу країни.

Читайте також: Яценюк розповів про "пенсійний соціальний туризм" переселенців