Суспільство
24 лютого 2015
У Москві починаються репетиції наймасштабнішого в історії параду Перемоги
Організатори свята стверджують, що цього року парад стане наймасштабнішим в історії
news-image

Москва готується до святкування 9 травня: цього тижня пройде кілька репетицій військового параду, який повинен стати наймасштабнішим в історії. Заходи заплановані на 24, 25 і 27 лютого, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на Politrussia.com.

Парад Перемоги на Красній площі в Москві, присвячений 70-річчю перемоги у Великій Вітчизняній війні, стане наймасштабнішим, в якому візьмуть участь 194 одиниці бронетехніки, 150 літаків і вертольотів і 14 тис. військовослужбовців. Для порівняння: 9 травня минулого року в параді брало участь близько 11 тис. солдатів, 151 одиниця техніки та 69 літаків.
 Вперше по Красній площі пройдуть ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон", артилерійська установка "Коаліція-СВ", нові варіанти автомобілів підвищеної захищеності "Тайфун", перспективні зразки бронетанкового озброєння, такі як танк "Армата", БМП і БТР "Курганец- 25 "," БМП "Бумеранг". Проїдуть автомобілі «Тигр», бронетранспортери БТР-82А, танки Т-90А, гаубиці "Мста-С", зенітні ракетні комплекси "Бук-М2", зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С1 ", установки зенітної ракетної системи С-400, ракетні комплекси" Ярс ".

В історичній частині параду будуть представлені легендарні танки Т-34 та артилерійські установки СУ-100, історичні роти піхоти, льотчиків, моряків і козаків зі зброєю часів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

Читайте також: Москва і Варшава посварилися через парад Перемоги