Україна
25 лютого 2015
Єфремова відпустили додому
Суд не знайшов достатніх підстав вважати підозру ґрунтовною
news-image

Печерський районний суд Києва оголосив рішення за клопотанням про обрання запобіжного заходу для колишнього депутата Верховної Ради, екс-голови фракції Партії регіонів у Раді 7-го скликання Олександра Єфремова, передає Є! Єдність.інфо

Суд відмовив у задоволенні клопотання Генпрокуратури про обрання щодо Єфремова запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, натомість призначив заставу в сумі 60 900 грн.

Відповідне рішення на засіданні у середу зачитала суддя Оксана Царевич.

Суд не знайшов достатніх підстав вважати підозру ґрунтовною, пояснила суддя.

Як повідомлялось раніше, СБУ надіслала в головне слідче управління Генпрокуратури матеріали кримінального провадження щодо Єфремова по частині 2 статті 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Читайте також: Єфремов заявив, що відчуває себе українцем

Раніше Єфремову повідомили про підозру у скоєнні злочинів за трьома статтями: ч. 3 ст. 161 КК України умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі і ненависті, які спричинили тяжкі наслідки у вигляді масової загибелі людей (за цією статтею йому загрожує від 2 до 5 років в'язниці); ч. 2 ст. 364 (передбачає 5-8 років позбавлення волі) і ч. 2 ст. 366 (2-5 років в'язниці) Кримінального кодексу України, тобто зловживання службовим становищем при обтяжуючих обставинах і службове підроблення.