Україна
5 лютого 2020
Найголовніше за день: новий тимчасовий очільник «Укрзалізниці», виклик нардепа Федини до ДБР та Зеленський перший з українців отримав електронний підпис на чіп
Читайте про найголовніші події дня, 5 лютого.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 5 лютого.

Новий тимчасовий очільник «Укрзалізниці»

Кабінет міністрів України призначив виконуючого обов’язки голови правління "Укрзалізниці" члена правління компанії Желько Марчека. Про це йдеться у розпоряджені голови уряду Олексія Гончарука від 5 лютого.

Желько Марчек закінчив університет Марібора (Словенія), дипломований економіст. Майже 13 років займав керівні посади в McDonald’s в Україні, Румунії та Югославії. Брав участь у проекті реформуванні HR-напрямку в компанії "Нова Пошта".

Виклик нардепа Федини до ДБР 

Державне бюро розслідувань 6 лютого 2020 року викликає депутатку Верховної Ради з фракції «Європейська солідарність» Софію Федину «для проведення процесуальної дії – вручення письмового повідомлення про підозру».

У повідомленні на сайті Офісу Генерального Прокурора вказується, що за дорученням Генерального прокурора 3 лютого 2020 року слідчим Державного бюро розслідувань з дотриманням вимог ст. 135 КПК України на 6 лютого 2020 року викликана Народний депутат України Федина Софія для проведення процесуальної дії - вручення письмового повідомлення про підозру. 

Зеленський першийз українців отримав електронний підпис на чіп

Від сьогодні КЕП (кваліфікованим електронним підписом) може отримати кожен власник ID. 

Президент Володимир Зеленський отримав ID-картку і першим серед українців скористався новим сервісом Міністерства внутрішніх справ – електронним підписом на чіп.

Глава держави отримав кваліфікований електронний підпис на чіп ID.

Раніше ми писали, що Дубілет назвав фейком звинувачення у фальсифікації електронного «перепису населення».

Читайте також:Мальдіви та Сейшели: українську курятину куштують в 1/3 країн світу