Події
22 березня 2020
Аномально тепла зима спровокувала раннє пробудження ведмедів у всьому світі
Тварини мають швидко відновити сили, адже невдовзі починається сезон розмноження
news-image
Через зміни клімату цьогорічна зима стала найтеплішою в Європі від початку температурних спостережень. У грудні й січні у США температура також була вищою, ніж зазвичай.

Як повідомляє BBC, це призвело до того, що ведмеді раніше прокинулись і вийшли на полювання, пише «Є!».

За словами експерта з дикої природи, який працює у фонді дикої природи Lancashire Wildlife Trust, Алана Райта, «достроковий» вихід зі сплячки погано позначиться і на ведмедях, і на людях. Він пояснює, що після пробудження ведмеді дуже ослаблені, зимівля забирає у них багато сил.

Тварини мають швидко відновити сили, адже невдовзі починається сезон розмноження. Вони починають шукати їжу, але ранньою весною, коли рослин і дрібних тварин ще немає, це може стати справжнім випробуванням.

За словами науковця, ослаблені тварини дають слабке потомство. Крім того, дорослі ведмеді не можуть прогодувати своїх дитинчат: Це означає, що значна частина молодняку просто не переживе весну.
Мені б не хотілося, щоб люди надто боялися раннього пробудження ведмедів. Це страшне, але водночас дуже сумне і важке явище. Нам варто ставитись до цього з більшим розумінням, — сказав він.
Читайте також: Жителям румунського села дозволили застрелити ведмедя, що навідувався у будинки