Світ
28 лютого 2015
Посол США в Росії приніс на місце вбивства Нємцова букет з жовто-синьою стрічкою
news-image

У суботу, 28 лютого, в Москві посол Сполучених Штатів в РФ Джон Теффт поклав квіти на місці вбивства російського політика Бориса Нємцова.

Дипломат прибув на Великий Москворецкий міст у супроводі співробітників посольства, повідомляє РИА Новости, передає Є! Єдність.інфо

Як повідомляє інформагентство, посол прибув до місця вбивства на Великому Москворецком мосту у супроводі співробітників дипмісії.

Зазначимо, букет квітів, який приніс Теффт, був перев'язаний стрічками, які повторюють кольори прапора України.

 

"Я перебуваю тут сьогодні, щоб разом з моїми колегами з посольства висловити нашу повагу Борису Нємцову", - сказав Теффт журналістам.
"Ми знаходимося тут сьогодні, щоб від імені президента, держсекретаря і американського народу висловити повагу великому патріоту Росії", - додав посол.

Джон Теффт зробив заяву з приводу вбивства російського політика, який було опубліковано на сайті посольства США в РФ.

Читайте також:10 цитат Бориса Нємцова про Україну

Наводимо повний текст заяви.

"Все американське посольство і багато американських дипломатів, знали Бориса Нємцова, сьогодні сумують з приводу цієї трагедії. Будучи губернатором Нижегородської області, заступником прем'єр-міністра або лідером політичної опозиції, Борис Нємцов виступав за краще для Росії і гідно представляв російський народ. Ми приєднуємося до нашому президенту і держсекретарю США, і закликаємо російську владу провести оперативне розслідування цього жахливого вбивства та притягнути винних до відповідальності. Наші думки з російським народом, родиною і друзями пана Нємцова, ми сумуємо у зв'язку з цією втратою"

Як повідомлялось раніше, президент США Барак Обама заявив, що чекає від свого російського колеги Володимира Путіна прозорого розслідування вбивства Нємцова.

Читайте також:Захід відреагував на вбивство Нємцова: це початок чистки по-сталінськи