Світ
6 квітня 2020
Хворого на коронавірус Бориса Джонсона госпіталізували
Наголошується, що у Джонсона "зберігаються постійні симптоми коронавірусу".
news-image

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон госпіталізований для обстеження, через 10 днів після позитивного результату тесту на коронавірус. Про це повідомляє 5.ua з посиланням на BBC News.

Наголошується, що у Джонсона "зберігаються постійні симптоми коронавірусу". Госпіталізацію називають попереджувальним кроком, зробленим за порадою його лікаря.

– Це попереджувальний крок, оскільки у прем’єр-міністра зберігаються постійні симптоми коронавірусу через 10 днів після позитивного результату тесту на коронавірус, – йдеться у заяві уряду.

Джонсон продовжує працювати, але очікується, що глава МЗС очолить нараду з коронавірусу у понеділок вранці.

Госпіталізацію прем'єр-міністра Великої Британії прокоментував президент США.

Я хочу передати найщиріші побажання від нашої нації прем'єр-міністру Борису Джонсону, який веде свою особисту боротьбу з вірусом. Всі американці моляться за нього, він мій друг і великий джентльмен. Як ви знаєте, він був госпіталізований сьогодні, але я впевнений, що все буде добре», — заявив Трамп.

Нагадуємо, 27 березня стало відомо, що Борис Джонсон заразився коронавірусом, перебуває на самоізоляції і працює з дому. Він має намір продовжувати керувати країною за допомогою відеозв'язку.

Родичка іспанського короля Філіпа VI Марія Тереса Бурбон-Пармська, якій було 86 років, померла від коронавірусу. 

Як повідомляли, раніше коронавірус виявили також у принца Чарльза, спадкоємця британського престолу. Відомо, що і канцлер Німеччини Ангела Меркель нині на самоізоляції.

Читайте також:В Україні зафіксовано 1319 випадків коронавірусної хвороби COVID-19