Політика
14 квітня 2020
Степанов про початок аудиту системи охорони здоров’я: перші сигнали – тривожні
Від 1 квітня 2020 року в Україні стартував другий етап реформи системи охорони здоров’я.
news-image

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявляє, що перші сигнали аудиту медичної галузі країни є «тривожними», повідомляє пресцентр МОЗ.

Минулого тижня ми почали аудит всієї системи охорони здоров’я України. Станом на зараз можу сказати, що цифри, які ми отримуємо, сигнали, які ми отримуємо з регіонів – тривожні», – цитує Степанова пресслужба МОЗ.

Подробиць він не навів.

Від 1 квітня 2020 року в Україні стартував другий етап реформи системи охорони здоров’я. Він полягає у тому, що практично всі комунальні медичні заклади (районні, міські, обласні лікарні) країни будуть отримувати кошти за прямим договором з НСЗУ.

Станом на 1 квітня Національна служба здоров’я України підписала договори з 1 524 закладами спеціалізованої медичної допомоги, повідомили у МОЗ.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський наголошує, що главою МОЗ призначений Володимир Степанов, пріоритетами якого є боротьба з коронавірусом та продовження медичної реформи.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов провів брифінг за трибуною з надписом “Залишайтеся вдома навіть на Великдень”.

Читайте також:З окопів Донеччини прикордонники записали звернення на підтримку медиків