Політика
1 березня 2015
"Відповідальність за смерть Бориса Нємцова лежить на президентові Росії та на його режимі", - Маккейн
Американський сенатор Джон Маккейн переконаний, що відповідальність за смерть Бориса Нємцова лежить якщо не особисто на президентові Росії Володимирі Путіну, то на його режимі, який створив атмосферу безкарності в країні.
news-image

Про це американський законодавець зазначив на своєму офіційному сайті, передає Єдність.інфо з посиланням на "Укрінформ".

"Убивство Бориса, яке сталося в безпечній частині російської столиці, піднімає законні питання про обставини злочину й про те, хто несе відповідальність. Але незалежно від того, хто насправді натиснув на курок, Борис помер через середовище безкарності, яке Володимир Путін створив у Росії, де люди регулярно піддаються переслідуванням та нападам за їхні переконання, в тому числі з боку російського уряду, і ніхто ніколи не несе відповідальності", - написав Маккейн.

Він зазначив, що зі смертю Нємцова "боротьба за свободу слова і права людини в Росії зазнала чергового нищівного удару".

Сенатор підкреслив, що вже давно мав занепокоєння у зв'язку з безпекою російського опозиціонера та говорив про це публічно.

Читайте також:Зафіксовано момент вбивства російського політика-опозиціонера Бориса Нємцова (відео)

"Я ніколи не забуду нашої останньої зустріч. Я просив його бути обережним, і Борис сказав мені, що він ніколи не відмовиться від боротьби за свободу, права людини та верховенство права для його співвітчизників, навіть якщо це коштуватиме йому життя. Я убитий горем, що так і сталося", - зазначив американський політик.

Він закликав до проведення повного розслідування злочину та притягнення до відповідальності винних. "Світ спостерігатиме за цим", - зауважив Маккейн.