Україна
4 травня 2020
Найголовніше за день: продовження карантину, обмеження зарплат та премій керівництва Нафтогазу, зняття заборони на проведення планових операцій
Читайте про найголовніші події дня, 4 травня.
news-image
Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 4 травня.
 
Продовження карантину
 

Про це заявив прем’єр-міністра Дениса Шмигаля на початку засідання.

Прем’єр зауважив, що відносно непогана ситуація з епідемією в нашій країні – це результат вчасно введеного карантину і дисциплінованості українців, які ці обмеження слухняно виконують.За словами урядовця, Всесвітня організація охорони здоров’я продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації, тому України теж не може повністю знімати обмеження.

Водночас можливі послаблення для бізнесу за умов дотримання санітарних заходів.

Обмеження зарплат та премій керівництва Нафтогазу
 
Наглядова рада Нафтогазу України доручила правлінню компанії забезпечити викоання норми законодавства, яка полягає в обмеженні зарплати та винагороди керівництва до 47 тисяч гривень на час карантину.

Мова про вимоги закону України про внесення змін до держбюджету на 2020 рік, що був прийнятий Верховною Радою 13 квітня і вимагає встановити заробітну плату правління та винагороду членів наглядової ради державних компаній на рівні, не більшому за 10 розмірів мінімальної заробітної плати.

Ця норма діє з 1 квітня та на період до завершення місяця, в якому відміняється карантин, установлений Кабміном через поширення коронавірусної хвороби. Правління у свою чергу повинно забезпечити виконання вимог закону і повідомити наглядову раду про вжиті заходи.

Зняття заборони на проведення планових операцій
 
Кабінет міністрів дозволив проведення планових операцій, які були заборонені під час карантину. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
 
Госпіталізації для проведення операцій будуть здійснюватися виключно після тестування методом ПЛР. За його словами, таким чином ризик інфікування медичних працівників знизиться до нуля.