Події
1 березня 2015
Чиновник вимагав від підприємця 35 тисяч гривень за внесення змін до генплану
Можна сказати, що хабарник, а саме -міський голова, отримав лише "легкий переляк"
news-image

Чиновник вимагав від підприємця 35 тисяч гривень за внесення змін до генплану і надання йому ділянки для будівництва мотельного комплексу, інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу МВС.

Затримали посадовця працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області при отриманні частини неправомірної вигоди.

"Злочинну діяльність міського голови задокументували у ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій за матеріалами, внесеними до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Чиновник вимагав від співзасновника підприємства неправомірну вигоду у розмірі 35 тисяч гривень за сприяння у погодженні на сесії міської ради рішення про внесення змін до генерального плану забудови земельних ділянок та надання дозволу на розробку проекту землеустрою для подальшого будівництва мотельного комплексу", - йдеться у повідомленні відомства.

Горохівським районним судом Берестечківському міському голові Горохівського району Волинської області було  призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 35,02 тисяч гривень із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з використанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків в органах державної влади строком три роки без конфіскації майна.

Окрім того,  чоловіка позбавили, відповідно до ст. 54 Кримінального кодексу України, рангу посадової особи органів місцевого самоврядування.