Суспільство
2 березня 2015
Знаменитий діамант Елізабет Тейлор опинився в центрі скандалу
"Тадж-Махал" був подарований Тейлор на 40-річчя її тодішнім чоловіком Річардом Бертоном
news-image

Знаменитий діамант "Тадж-Махал", що належав голлівудській актрисі Елізабет Тейлор, опинився в центрі скандалу. Як пише видання The Los Angeles Times, спір ведуть піклувальники спадкового майна артистки і аукціонний будинок christie's. Газета нагадує, що "Тадж-Махал" був подарований Тейлор на 40-річчя її тодішнім чоловіком Річардом Бертоном. Разом з рештою колекцією ювелірних прикрас та інших особистих речей діамант пішов з молотка. Ці аукціони christie's проводилися в 2011 і 2012 роках.

Кольє з діамантом "Тадж-Махал" було продано анонімному покупцеві за більш ніж млн. Приводом для суперечки стала напис на лоті, в якій вказано ім'я дружини могольського імператора (імперія Великих Моголів існувала з XVI століття до середини XIX століття, нагадує видання).

Читайте також:Найгіршими актрисами року стали Кемерон Діас і Меган Фокс
Через місяці після придбання діаманта покупець, чиє ім'я відоме лише аукціонному дому, вимагає скасувати продаж, наполягаючи, що камінь не належить до епохи Великих Моголів. Christie's погодився скасувати угоду, хоча аукціонний дім ніколи не давав гарантій щодо віку діаманта. Christie's зажадав, щоб траст Тейлор повернув понад млн, отриманих після продажу "Тадж-Махала". Піклувальники, у свою чергу, стверджують в позові, що аукціонний дім порушив угоду про продаж майна актриси і пішов на цей крок тільки заради "потурання" VIP-клієнта. У christie's заявили, що сподіваються на швидке вирішення спору. Адвокат, який представляє інтереси піклувальників, від коментарів відмовився.

Читайте також:Анджеліна Джолі стала на коліна заради своєї шанувальниці