Економіка та бізнес
2 березня 2015
Глава Нацбанку впевнена у поверненні курсу долара до 20-22 грн
Обвальне падіння гривні на минулому тижні було пов'язано з нічим не обгрунтованими страхами, вважає Гонтарєва
news-image

Обвальне падіння гривні на минулому тижні було пов'язано з нічим не обгрунтованими страхами, і спільними зусиллями Національного банку і уряду курс вдасться повернути до рівня, близького до фундаментально обґрунтованого рівня 20-22 грн/дол., впевнена глава НБУ Валерія Гонтарєва.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Як ринок з 25 грн/дол. на 34 грн/дол. на нічим не обгрунтованих страхах потрапив, точно так само він почав рухатися вниз, і точно так само ми впевнені, що спільними нашими зусиллями ми повернемо його на той рівень, який, ми вважаємо, близький до фундаментального рівнем "- сказала вона в інтерв'ю" ТСН-Тиждень".
"Як макроекономісти, зі свого боку разом з Міжнародним валютним фондом, подивилися і зробили всі наші прогнози, і вони знаходяться між 20 грн/дол. і 22 грн/дол.", - додала Гонтарева.

Як повідомлялося, днем ​​раніше, у суботу 28 лютого, президент України Петро Порошенко заявив, що влада країни здійснює рішучі кроки для стабілізації курсу гривні, щоб повернути її курс на позначку 20-22 грн/дол.

НБУ в п'ятницю, 27 лютого, зміцнив офіційний курс гривні майже на 2,25 грн - до 27,76312 грн/дол., а середньозважений курс гривні на міжбанку склав за підсумками дня 30,1730 грн/дол.