Суспільство
2 березня 2015
Під Радою протестують кілька сотень шахтарів та енергетиків
Порядок забезпечують посилені наряди міліції
news-image

Кілька сотень працівників вуглевидобувної та енергетичної сфери України протестують під Верховною Радою в понеділок, 2 березня.

Гірники та енергетики вимагають забезпечити фінансування галузі, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Частина протестуючих стукає гірницькими касками об асфальт. Мітингувальники тримають прапори України, а також прапори Незалежної профспілки гірників України, транспаранти з вимогами відновити роботу шахт і енергетики, а також торфодобувних підприємств збільшити фінансування галузі в держбюджеті на 2015 рік, погасити борги вугільних підприємств, припинити закупівлі вугілля за кордоном.

Порядок забезпечують посилені наряди міліції.

На ранок 2 березня планувалося позачергове засідання Ради для затвердження комплексу законопроектів та коригування бюджету-2015 у зв'язку з меморандумом про надання фіндопомоги з боку МВФ.

Проте в неділю в ході консультацій уряду та депутатських фракцій коаліції було вирішено продовжити підготовку документів вранці, а засідання і голосування провести в 16.00.